Elkontroll Næring

Se alle kampanjer
Ta kontakt

Fyll ut feltene under, så tar vi raskt kontakt med deg for en uforpliktende prat.

Her kan du laste opp bilde av ditt sikringsskap med kursfortegnelse, eller andre nyttige bilder vi kan se på før vi kontakter deg.
Maks filstørrelse: 10MB.
Laster opp...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Takk for din henvendelse. Vi vil ta kontakt fortløpende!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen!
Elkontroll Næring

HENSIKTEN OG FORDELEN MED ELKONTROLL

En stor andel bygningsbranner skyldes tekniske feil på det elektriske anlegget eller på noe av det tilkoblede elektriske utstyret. Gjennom regelmessige kontroller og vedlikehold ivaretar du sikkerheten og øker levetiden til anlegget. Bedriften vil oppfylle internkontroll forskriftens krav til dokumentasjon av elsikkerheten.

Du bør la fagfolk sjekke anlegget min. hvert femte år. Jevnlig elkontroll kan også gi deg rabatt på forsikringspremien.

Feil i elektriske anlegg eller elektrisk utstyr kan gi livsfarlig støt, ødelegge utstyr og forårsake brann. Å sjekke det elektriske anlegget kan være noe av det viktigste du gjør.

Gamle elektriske anlegg, mangelfullt vedlikehold, mørke og kalde vintre, stort strømforbruk og en stor trehusbebyggelse er medvirkende faktorer til at tekniske feil ofte fører til omfattende branner her til lands. Feil kan imidlertid også oppstå på nyere elektriske anlegg.

La derfor fagfolk sjekke det elektriske anlegget regelmessig. Elkontroll bør være en selvfølge ved eierskifte. Det kan også være lurt å få utført en uavhengig kontroll av nye elektriske anlegg.

Det skilles på brannforebyggende elkontroll bolig, som er kontrollen som utføres i boliger (forbruker) og kontroll av elektriske anlegg og elektrisk utstyr i næring, som er kontrollen som brukes i næringsbygg.

Kontroll av elektriske anlegg og elektrisk utstyr i næring utføres ofte som en del av internkontrollsystemet til virksomheten, med fokus på risikoen ved virksomhetens elektriske anlegg.

Stoltelektro utfører både elkontroller og hjelper deg gjerne med interkontroll elektro for din virksomhet.

Få rabatt på forsikringen

Flere forsikringsselskaper tilbyr ordninger hvor du kan få årlig rabatt på forsikringen dersom du gjennomfører en elkontroll og utbedrer eventuelle feil og mangler som avdekkes. Det forutsettes ofte at kontrollene utføres regelmessig som for eksempel hvert femte år, eller oftere hvis virksomheten har høyere risiko ved elektriske feil.

Norsk Elektroteknisk Komité har utarbeidet en serie med normer (NEK 405)som beskriver hvordan kontroll av elektriske anlegg skal utføres og hvilke krav som stilles til sertifisering av personell og virksomheter som skal utføre kontrollene. Forsikringsbransjen stiller krav om at kontrollene skal utføres etter disse normene og at det benyttes sertifisert personell og virksomheter. Det er Det NorskeVeritas (DnV) og Norges Elektriske Materiellkontroll (Nemko) som foretar denne sertifiseringen.

Dersom du ønsker en elkontroll med muligheter for rabatt på forsikringen, må du ta kontakt med ditt forsikringsselskap og undersøke om de har en slik ordning. De vil i så fall kunne svare deg på hvordan dette foregår i praksis.

Stoltelektro utfører elkontroller i tråd med NEK 405 og innehar Nemkosertifiseringbåde på elkontroll og på termografering. Dette er to tjenester som ofte utfyller hverandre.

HVA KOSTER EN ELKONTROLL NÆRING?

Pris på elkontroll for næringsbygg vil variere på størrelsen og kompleksiteten av anlegget. Tilgjengelig dokumentasjon og eksisterende internkontrollsystem vil også være med å påvirke prisen. Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

Les mer om hva en elkontroll er her
Les mer om hva en internkontroll er her

Ta kontakt med en av våre sertifiserte elkontrollører:

Sindre på 41547292 eller sindre@stoltelektro.no
Jon på 919 01 727 eller jon@stoltelektro.no

Stoltelektro_logo_grafikk
Nyhetsbrev
Takk! Du er nå påmeldt vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt.
KUNDESERVICE
COOKIESKontakt
Kontakt
Eyvind Lyches vei 23b
1338 Sandvika
Telefon: 22 53 50 00
post@stoltelektro.no